تحولات منطقه

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مستکبران قابل اعتماد و اطمینان نیستند، تأکید کرد: باید دست چدنی آنها را زیر دستکش‌های مخملی دید و برای کرامت انسانی و عزت و اقتدار ملی تا انتها با آنان ستیز کرد.

رئیس قوه قضاییه: مستکبران قابل اعتماد نیستند؛ دست چدنی را زیر دستکش مخملی ببینید
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای عصر امروز در اختتامیه اجلاسیه مجاهدان در غربت و همایش علمی استکبارستیزی در اندیشه امام شهید که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به لزوم ایستادگی در برابر مستکبران اظهار کرد: مبارزه با استکبار و مستکبران حکم عقل است و ما باید برای کرامت انسانی و عزت و اقتدار ملی خود تا انتها با آنان ستیز کنیم. همه باید بدانند که مستکبران قابل اعتماد و اطمینان نیستند و باید دست چدنی آنها را زیر دستکش‌های مخملی دید. نباید فریب لبخندها و وعده‌های دروغین آنان را خورد؛ چرا که مستکبران به هیچ چیز، حتی وعده‌های خود، پایبندی و التزام ندارند.

ریشه تاریخی استکبارورزی؛ نخستین مستکبر شیطان بود

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ریشه تاریخی استکبارورزی در آموزه‌های دینی بیان کرد: موضوع استکبارستیزی مسئله‌ای نیست که تنها یک یا چند بار درباره آن سخن گفته شود و سپس به فراموشی سپرده شود. مبارزه با استکبار از آغاز خلقت انسان مطرح بوده است.

وی ادامه داد: نخستین مستکبر شیطان بود. زمانی که خداوند متعال انسان را آفرید و علم اسما را به او آموخت، به فرشتگان فرمان داد در برابر این مخلوق الهی سجده کنند. همه فرشتگان فرمان خداوند را اطاعت کردند، اما شیطان از این فرمان سرپیچی کرد.

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه نخستین رویارویی با استکبار در جریان خلقت انسان شکل گرفت، گفت: شیطان در دو سطح نافرمانی خود را نشان داد؛ نخست اینکه از فرمان خداوند سرپیچی کرد و در مرحله بعد، از خداوند مهلت خواست تا زنده بماند و سوگند یاد کرد که از همه جهت و با استفاده از شیوه‌ها و ابزارهای مختلف، انسان‌ها را از مسیر بندگی و عبودیت منحرف کند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به پاسخ خداوند به درخواست شیطان تصریح کرد: خداوند به شیطان اعلام کرد که بر بندگان مخلص و هدایت‌یافتگان تسلطی نخواهد داشت، اما کسانی که از او پیروی کنند و راه او را در پیش بگیرند، با مجازات الهی روبه‌رو خواهند شد.

وی با اشاره به سرنوشت شیطان به‌عنوان نخستین مستکبر تاریخ اظهار کرد: خداوند شیطان را از درگاه خود و بهشت راند و عذابی دردناک برای او مقرر کرد. شیطان نیز از آن زمان تاکنون در مسیر گمراه کردن انسان‌ها تلاش می‌کند و می‌کوشد آنان را از راه حق و بندگی خداوند بازدارد.

استکبار با جنایت و نقض تعهدات در پی سلطه است

محسنی‌اژه‌ای با تأکید بر ضرورت مبارزه با استکبار جهانی گفت: هر انسانی که خواهان کرامت انسان، برقراری عدالت و رشد فضیلت‌های انسانی است باید بر اساس حکم عقل با استکبار و مستکبران مبارزه کند؛ چراکه استکبار با جنایت، خیانت، فریبکاری و نقض تعهدات خود در پی سلطه بر ملت‌ها و پایمال کردن حقوق انسان‌هاست.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به جنایات مستکبران در جهان، به‌ویژه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، افزود: امروز با جریانی مواجه هستیم که هزاران انسان را در غزه به خاک و خون می‌کشد و قدرت‌های بزرگ جهان نیز در برابر این جنایات یا سکوت می‌کنند یا از آن حمایت می‌کنند. حتی اگر فرض کنیم این جریان در رسیدن به اهداف خود موفق شود، آیا مسئله به همین‌جا ختم خواهد شد؟

وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که شیطان بزرگ و دیگر مستکبران به هیچ‌یک از وعده‌ها و تعهدات خود پایبند نیستند و نمی‌توان به آنها اعتماد کرد.

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه عقل حکم می‌کند در برابر چنین جریان‌های خبیث و تبعیض‌گر ایستادگی کنیم، تصریح کرد: اگر کسی برای کرامت انسان ارزش قائل است، نمی‌تواند در برابر استکبار و جنایات آن بی‌تفاوت بماند. استکبارستیزی در اندیشه امام راحل و سیره امام رضا (ع) نیز ریشه در همین مبانی دارد؛ این بزرگان این رویکرد را از مکتب اسلام و تعالیم الهی گرفته‌اند که بر حفظ کرامت انسان و مقابله با سلطه‌گری تأکید دارد.

بعثت ملت؛ آنچه دشمن در محاسباتش نداشت

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بعثت ملت ایران که از ۲۴۷ شب گذشته ادامه دارد، حقیقتاً حیرت‌آور و شگرف است، افزود: دشمن متجاوز در جریان تجاوز به ایران اسلامی همه‌جا را در نظر گرفته بود؛ از تدبیر فرماندهان ما تا غرش موشک‌های ما، اما آنچه را که پیش‌بینی نکرده بود، بعثت ملت بود.

وی خاطرنشان کرد: هشت ماه است که ملت مبعوث ما با جمعیت‌های میلیونی در سراسر کشور، بدون وقفه در میادین و خیابان‌ها حضور می‌یابند. این یک رخداد تاریخی و موهبتی الهی است.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: باید بیش از پیش قدر مردم مبعوث خود را بدانیم. در اینجا باید تأکید کنیم که در تجمعات اقتدارآفرین ملت ایران که از تجلیات بعثت ملت است، زنان ایران اسلامی میدان‌دار و طلایه‌دار بوده و هستند.

حضور شبانه مردم؛ نعمتی کم‌نظیر که باید قدر آن را دانست

رئیس قوه قضاییه با اشاره به حضور و همراهی مردم در اجتماعات شبانه اظهار کرد: یکی از عرصه‌های مهم این مبارزه صحنه فرهنگی و اجتماعی است و آنچه امروز در اجتماعات مردمی سراسر کشور شاهد هستیم، ثمره تربیت‌شدگان مکتب امام راحل و معارف اسلامی است. اینکه مردم در سراسر کشور، هر شب و بدون وقفه در این اجتماعات حضور پیدا می‌کنند، نعمت بسیار بزرگی است.

وی با اشاره به استمرار این اجتماعات در شب‌های مختلف هفته افزود: این حضور مردمی در ۲۴۷ شب متوالی و بدون حتی یک شب تعطیلی ادامه داشته است؛ حتی در برخی شب‌ها که با مناسبت‌های مختلف هم‌زمان بوده، مردم همچنان در صحنه حضور داشته‌اند. این سرمایه اجتماعی و ایمانی نعمتی بزرگ و کم‌نظیر در طول تاریخ است و باید قدر آن را بدانیم.

محسنی‌اژه‌ای با تأکید بر اینکه دشمن برای تضعیف این سرمایه مردمی تلاش می‌کند، گفت: شیطان و جریان استکبار هر جا بتوانند برای تضعیف این حضور و خاموش کردن این حرکت تلاش می‌کنند و هر جا امکان مقابله مستقیم نداشته باشند، از راه‌های دیگر برای ضربه زدن به آن بهره می‌گیرند. ازاین‌رو باید مراقب باشیم این نعمت بزرگ ایمان، وحدت و حضور مردمی حفظ شود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش دشمن برای پیشبرد اهداف خود از طریق برنامه‌ریزی‌های داخلی و اقدامات هدفمند، بر ضرورت هوشیاری در برابر نقشه‌های دشمن و حفظ انسجام و آمادگی مردم تأکید کرد.

دشمنان به «چه کنم چه کنم» افتاده‌اند

وی با بیان اینکه ملت مبعوث ایران اسلامی، رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی و رئیس‌جمهور جنایتکار و یاوه‌گوی آمریکا را به استیصال کشانده‌اند، گفت: هر کجا پرچم اسلام به اهتزاز درمی‌آید، دشمنان و شیطان‌صفتان صف می‌کشند و تلاش مذبوحانه می‌کنند که اگر توانستند پرچم خود را بلند کنند و اگر نتوانستند، به نفوذ در صفوف ملت اسلام و ملت مقاومت اقدام نمایند.

محسنی‌اژه‌ای متذکر شد: امروز دشمنان ما به معنای واقعی کلمه به «چه کنم چه کنم» افتاده‌اند؛ نه از تحریم‌های همه‌جانبه سودی می‌برند و نه از بمباران‌های نظامی. این دستاورد ملی ما هم حاصل اقتدار نظامی است و هم، بیش از آن، حاصل بصیرت و بعثت ملت.

خنثی‌سازی توطئه‌های ضدامنیتی

رئیس قوه قضاییه عنوان کرد: طی ماه‌های اخیر بسیاری از توطئه‌های ضدامنیتی دشمنان در داخل کشور خنثی شد. یک ضلع از این موفقیت ناشی از اقتدار و هوشیاری نیروهای اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی و قضایی بود، اما ضلع برجسته‌تر این ظفرمندی، برخاسته از بصیرت و بعثت ملت بود.

وی گفت: امامین راحل و شهید انقلاب به ما آموختند که مبارزه با استکبار امکان‌پذیر و شدنی است، لکن این مبارزه الزاماتی دارد که از جمله آنها خودسازی و تولید قدرت درونی است. مبارزه ما با استکبار باید جامع و همه‌جانبه باشد و صرفاً به ابعاد نظامی و امنیتی محدود نمی‌شود. ما باید در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز با مستکبران مقابله کنیم.

محسنی‌اژه‌ای با اشاره به ضرورت شناخت توطئه‌های دشمنان در حوزه‌های فرهنگی، بیان کرد: برای غلبه بر استکبار و مستکبران باید در میدان اقتصادی نیز، در عرصه اصلاح ساختارهای اقتصادی و رسیدگی به معیشت مردم، مقتدر و کارآمد باشیم.

ضرورت شناخت نقشه و راهبرد دشمن

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت شناخت نقشه‌ها و راهبردهای دشمن خاطرنشان کرد: مستکبران برای رسیدن به اهداف خود برنامه، نقشه و راهبرد دارند. آنها ابتدا به دنبال سلطه بر ملت‌ها هستند و پس از آن می‌خواهند بر همه مقدرات و سرنوشت آنها مسلط شوند. بنابراین ما نیز در مقابله با استکبار نمی‌توانیم بدون نقشه راه و راهبرد مشخص حرکت کنیم. مبارزه با استکبار جهانی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و شناخت ابعاد مختلف این رویارویی است.

وی افزود: نمی‌توان بدون ساختن خود و اصلاح درونی در برابر استکبار جهانی ایستادگی کرد. برای مقابله با استکبار باید در حوزه‌های مختلف، از جمله اقتصاد، فرهنگ و عرصه‌های اجتماعی، برنامه داشته باشیم.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: اگر می‌خواهیم در برابر استکباری که از همه تجربه‌ها و ابزارهای خود استفاده می‌کند پیروز شویم، باید ساختار اقتصادی خود را اصلاح کنیم و به قدرت اقتصادی برسیم و استقلال داشته باشیم. در عرصه فرهنگی نیز باید هوشیار باشیم و بدانیم دشمن چه برنامه‌ای را دنبال می‌کند. تولید قدرت و رسیدن به اقتدار، بدون شناخت دشمن و برنامه‌ریزی برای مقابله با اقدامات او امکان‌پذیر نیست.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت دشمن‌شناسی در مسیر مبارزه با استکبار اظهار کرد: امام راحل بارها بر شناخت دشمن تأکید کردند. باید ماهیت واقعی مستکبران و اهداف آنها را بشناسیم و بر اساس این شناخت حرکت کنیم.

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha